Coaching & Workshops

Samenwerking en proces blijvend verbeteren

3CCC-Coaching begeleidt bedrijven en teams in het verbeteren van de onderlinge samenwerking en hun resultaten. Dit doen we door samen de grondoorzaken van het probleem te achterhalen en duurzame verbeteringen in gang te zetten.

Samen werken aan een gemeenschappelijke doel vanuit betrokkenheid en intrinsieke motivatie geeft verbinding, meer werkplezier en een efficiënte werkwijze om de ambitie en het doel waar te maken. Door te reflecteren, door te vragen en aanvoelen van de sfeer creëer ik een veilige omgeving waarin teams de ruimte hebben om met en van elkaar te leren.

Ervaar jij en jouw team problemen om gezamenlijk de doelstellingen te realiseren? Graag wil ik samen met jullie op zoek naar een duurzame oplossing die bij jullie past.

Teamcoaching

Teamcoaching kent verschillende vormen en methoden. Bij 3CCC-Coaching staat het vergroten van de effectiviteit  als team en het behalen van de gemeenschappelijke doelen centraal. Van issue naar oplossing door samen te achterhalen wat de oorzaken en verbeteringen zijn. Bij het analyseren van de issues kijken jullie vanuit verschillende invalshoeken, zowel de performance, efficiency als houding en gedrag wordt belicht. Op basis van deze analyse (wat gaat goed, wat kan anders) stellen jullie vast wat de mogelijke verbeteringen zijn. Tijdens dit proces is de individuele inbreng van iedereen essentieel voor het resultaat als team. Als teamcoach begeleid ik jullie in dit proces en zal jullie uitdagen op zowel het proces als de inhoud.

Wat levert het op voor jouw team

  • Een gemeenschappelijk doel, waarbij al jouw teamleden zich betrokken voelen.
  • Meer werkplezier en onderlinge verbondenheid voor jouw hele team.
  • Een efficiënte samenwerking, waarmee jullie als team je ambities en doelen waarmaken.

Intake en evaluatie

Op basis  van jullie wensen en behoefte zal de vorm van teamcoaching en/ of intervisie op maat gemaakt worden. Tijdens de intake bespreken we wat de verwachtingen zijn, wat het doel van de sessie is en wanneer de sessie succesvol is. Na de sessie kijken we tijdens een evaluatiegesprek terug op de sessie en bespreken we de voortgang van de verbeteringen.

Workshops

Workshop ‘Feedback geven en ontvangen’

In de praktijk blijkt feedback geven, maar ook feedback ontvangen best spannend. Even van je afpraten over die ene persoon met iemand anders, lijkt soms makkelijker dan de persoon zelf aan te spreken. Je wilt de ander ook niet aanvallen of een rot gevoel geven. Misschien vind je de reactie van die ander wel eng. De kunst is om oprecht te luisteren en niet jezelf verdedigen. Redenen genoeg te bedenken waarom je geen feedback wilt geven of krijgen. Lees meer …. of meld je aan

Workshop ‘Grenzen en verwachtingen aangeven vanuit verbinding’

We zijn vaak geneigd om te voldoen aan verwachtingen van anderen of wat we denken dat anderen van ons verwachten. We willen de ander niet teleurstellen. Waar ligt jouw grens? Wanneer zeg je tegen jezelf en de ander ‘stop, tot hier en niet verder’? Het wordt tijd om aan je eigen verwachtingen te voldoen en aan te geven waar jouw grens ligt. Lees meer …. of meld je aan

Workshops ‘Duurzame samenwerking en relatie vanuit verbinding’

Duurzame samenwerking en relaties zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen, respect voor elkaars verschillen en consensus over gezamenlijke doelen. De kracht van een duurzame samenwerking en relatie is een continue ‘proces’ waarbij veiligheid, transparantie en openheid een grote rol spelen.

Het creëren van deze duurzame samenwerking en relatie is opgebouwd uit 3 stappen:

  1. Verwachtingen uitspreken en grenzen aangeven door feedforward
  2. Bijdragen aan gezamenlijke afspraken en doelen vanuit motivatie
  3. Continue verbeteren samenwerking en relatie door feedback

Deze stappen kun je als bedrijf, team of groep in 3 achtereenvolgende workshops doorlopen of kiezen uit één of twee workshops. Lees meer ….

Informatie en aanmelden

De coaching en workshop(s) kunnen worden gegeven op locatie van 3CCC-Coaching in Almen of op de locatie van uw bedrijf of team.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie hebben, aarzel niet om contact op te nemen via info@3ccc-coaching.nl of via het contactformulier.

teamcoaching
naar boven