Feedforward: stap in samenwerking

FeedforwardSpreek vooraf je verwachting uit

De 1e stap voor een goede samenwerking is vooraf afspreken hoe je wilt samenwerken en welk gedrag je van elkaar verwacht. Bepaal samen het gemeenschappelijk doel, hoe jullie dat doel gaan bereiken en welk gedrag je van de ander verwacht.

Hoe krijg je inzicht in de behoefte en verwachting van de ander?

Ga met elkaar het gesprek aan en neem de tijd om inzicht te krijgen in elkaars behoefte en verwachting. Tips voor vragen:

  • Hoe willen jullie samenwerken (verwachting en behoefte)?
  • Welk gedrag hoort bij deze samenwerking?
  • Wat zijn de afspraken als jullie het niet eens zijn met elkaar?
  • Hoe gaan jullie elkaar feedback geven?
  • Wat doen jullie als de resultaten niet behaald worden?
  • Wat doen jullie als de resultaten gehaald worden?

Geen feedback meer geven?

Ook al heb je vooraf goede afspraken gemaakt, blijf elkaar feedback geven en vraag om feedback. Door het uitspreken van jouw gevoel over een situatie, blijf je in contact met de ander en werk je samen aan het resultaat.

Vragen?

Mijn naam is Winny van Buuren. Feedback is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Voor mij is feedback de basis van elke relatie, zowel privé als zakelijk. Open en transparant naar elkaar uitspreken wat je grens, behoefte en verwachting is. Ik begeleid organisaties om samen hun doelstellingen te realiseren. Vooraf afspreken hoe je gaat samenwerken aan deze gemeenschappelijke doelen is essentieel.

Ik besef me heel goed dat dit de nodige vragen bij je oproept. En dat het ook veel tijd kost om helder te krijgen wat dit voor jou en jouw medewerkers betekent. Graag denk ik met je mee over de mogelijke strategie binnen jouw organisatie door middel van een gratis strategiegesprek (t.w.v. 125,00 euro).