Hoe creëer je meer balans door betrokken medewerkers?

In de praktijk zie ik leidinggevenden regelmatig worstelen om hun medewerkers te motiveren. Dit komt niet omdat de leidinggevende dit niet kan of de medewerkers niet willen. In mijn ogen heeft dit te maken met verantwoordelijkheid. De leidinggevende voelt zich vaak overal verantwoordelijk voor en wil goed voor de medewerkers zorgen. Door deze verantwoordelijkheid neemt de leidinggevende heel wat aapjes op de schouders.

Balans is verstoord

Medewerkers voelen zich niet betrokken of gewaardeerd, omdat zij niet de verantwoordelijk krijgen die ze graag willen hebben. De leidinggevende heeft teveel werk en geen tijd voor de medewerkers en zichzelf. De balans en gelijkwaardigheid tussen leidinggevende en medewerkers is verstoord. De balans tussen werk en privé voor de leidinggevende is zoek.

Verantwoordelijkheid en vertrouwen

Hoe krijg je betrokken medewerkers en meer tijd voor jezelf? Door tijd en aandacht te schenken aan de medewerkers. Samen ontdekken waar hun talenten zitten, waar ze goed in zijn en veel plezier in hebben. Medewerkers de vrijheid en verantwoordelijk geven om bepaalde zaken autonoom uit te voeren. Vertrouwen is daarbij het toverwoord. Geef de medewerker het vertrouwen, ook al gaat het soms niet zoals jij het zou doen. Laat medewerkers jou het vertrouwen geven. Maak duidelijke afspraken over het gezamenlijke doel en geef de medewerkers de vrijheid hoe ze hun bijdrage aan dit doel willen realiseren.

Ik besef me heel goed dat dit de nodige vragen bij je oproept. En dat het ook veel tijd kost om helder te krijgen wat dit voor jou en jouw medewerkers betekent. Daarom help ik je graag door middel van een inspiratiegesprek.

Persoonlijk inspiratiegesprek

Tijdens een 1-op-1 persoonlijk inspiratiegesprek, krijg je ideeën en inspiratie over het volgende:

  • Waar je begint om jouw medewerkers te betrekken
  • Wat jou tegenhoudt om dit daadwerkelijk te gaan doen
  • Geef ik je de strategieën hoe je medewerkers kan betrekken
  • Welke eerste stap kan je meteen al zetten

Wil je weten wat ik voor jou en jouw organisatie kan betekenen? Meld je aan voor een vrijblijvend inspiratiegesprek. Stuur een mail met jouw motivatie en ik neem contact met je op.

* Mijn naam is Winny van Buuren van 3CCC-Coaching en ik begeleid vrouwelijke leidinggevenden in Oost-Nederland meer balans te creëren door betrokken medewerkers. Door maximaal het talent van hun medewerkers te benutten, ontstaat meer zakelijk en persoonlijke groei. Ik ga verder dan het onderzoeken van de oorzaak en het bieden van een korte termijn oplossing. Samen met de organisatie en de medewerkers creëer en implementeer ik een blijvende resultaat *