Hoe je elkaars (verborgen) talenten ontdekt

Voor een teamdag van Aeres Hogeschool mocht ik de workshop Ontdek elkaars talent begeleiden. Het doel van de workshop was elkaar nog beter leren kennen en inzicht krijgen in elkaars verborgen talenten. En hoe deze talenten ingezet kunnen worden om elkaar te helpen en samen de teamdoelen te realiseren.

Raad het talent op de foto

Voor de eerste opdracht had iedereen een onherkenbare foto meegenomen waarop afgebeeld staat waar degene goed in is en wat de rest van het team nog niet weet. De foto’s waren verrassend en niet iedereen wist te raden van wie de foto was. Iedereen vertelde kort en krachtig het verhaal achter de foto en legde de relatie hoe het talent ingezet op het werk. Veel verborgen talenten kwam boven water.

aeres-fotos

Benut elkaars talent

Het doel van de tweede opdracht was elkaars talent benutten en elkaar helpen. Iedereen schreef op een geeltje een aanbod van een talent én een geeltje met een vraag naar een talent.  Op basis van deze vraag en aanbod kwamen een aantal mooie matches tot stand. Mooi voorbeeld was de match van een van de teamleden die heel goed in timemanagement is en een teamlid die hulp nodig heeft om efficiënt met tijd om te gaan.  Om verder invulling te geven aan de matches worden concrete afspreken gemaakt en de resultaten besproken bij een volgende teamdag.

aeres-vraag-en-aanbod

Mijn sterke punten: harmonie en reflectie

Ook ik mocht mijn sterke punten toelichten. De foto symboliseert voor mij harmonie en reflectie. Zoeken naar harmonie en reflecteren zijn mijn talenten. Bij het creëren van verbinding binnen een team  leg ik de focus op de overeenkomsten. En hoe op basis van deze overeenkomsten samen het doel bereikt kan worden. Ik houd er van om mensen en de interactie tussen mensen te observeren en zonder oordeel terug te geven wat ik zie en hoor; ook datgene wat niet gezegd wordt.

aeres-boom

Op zoek naar talent binnen jouw team

Wil jij ook jouw eigen talent en dat van jouw teamleden maximaal benutten om samen de teamdoelen te realiseren? Graag denk ik met je mee over de mogelijkheden binnen jouw team door middel van een gratis strategiegesprek.

Tijdens een 1-op-1, (telefonisch) gesprek, krijg je strategieën hoe je het talent binnen jouw team kan ontdekken en benutten.

Wil je weten wat ik voor jou en jouw team kan betekenen? Meld je aan voor een gesprek. Stuur een mail met jouw motivatie en ik neem contact met je op.

Winny van Buuren

3CCC-Coaching

Customer | Commitment | Change