Kracht van kwetsbaarheid

20150703 3CCC Coaching-63_klein

Comfortzone

Het is heel spannend om jezelf kwetsbaar op te stellen. Je gaat uit je comfortzone, maar het levert jou en jouw geliefden, collegae, vrienden veel op. Mijn ervaring……..

Mijn omgeving vond/ vind mij een sterke vrouw die zich niet door tegenslagen laat weerhouden en doorgaat. Ik was daar trots op, wilde vooral laten zien dat niets en niemand mij klein krijgt.

2 Jaar geleden kreeg ik de feedback dat ik een zakelijke, strenge uitstraling heb en niet altijd toegankelijk lijk. Ik was van slag van deze reflectie; ik stond toch altijd open voor iedereen?

Feedback gevraagd

Ik heb aan directe collegae en managers die ik coach feedback gevraagd tijdens een persoonlijk gesprek. Ze waardeerden mij als professional, vonden me gesloten en wilden meer van mij als mens zien.

Als ik meer in verbinding met de ander wil komen, moet ik mijn ware gevoelens laten zien, uitspreken wat mijn gevoel is. Dat lijkt toch makkelijk? Maar waarom deed ik het niet?

(Zelf)reflectie en anders doen

Uit een aantal gesprekken met mijn personal coach bleek ik angst te hebben om emotioneel te worden als ik mijn gevoel uitspreek. Een sterke vrouw als ik kan niet haar emoties, tranen tonen. Wat zal men wel niet van mij denken? Ik ben gaan experimenteren. In het begin vond het ik moeilijk om tijdens een gesprek of teamoverleg mijn gevoel uit te spreken en in contact met de ander(en) te blijven. Na een tijd ging het me steeds makkelijk af en voelde ik meer contact en verbinding met mijn omgeving en mijn omgeving met mij. Door deze verbinding is het samenwerken veel leuker en makkelijker geworden.

Eén van de mooiste complimenten die ik heb gekregen: ‘je bent een warme en krachtige vrouw’.