Neem persoonlijk leiderschap en benut je talenten

Persoonlijk leiderschap is voor mij het maximaal benutten van je talenten om je doelen te realiseren. Het gebruik maken van je sterke punten om jezelf te leiden en sturing te geven richting dit doel.

Persoonlijk leiderschap is voor mij ook dat doen waar je goed in bent, in de juiste omgeving en met mensen waar je energie van krijgt.

Bij persoonlijk leiderschap neem je de verantwoording om je talenten te blijven ontwikkelen en bij te sturen richting je doel.

Focus op je sterke punten

Ik noem bewust talenten en niet de minder sterke punten. Je moet natuurlijk wel een aantal basis competenties hebben, maar het ontwikkelen van zwakke punten kost je (teveel) energie.

Daarom ben ik een voorstander van het  benutten en ontwikkelen van talenten.

Wie wil niet dat doen waar je excellent in presteert, waarmee je waarde toevoegt én werkplezier ervaart?

Talent en energie

In het verleden heb ik mijn talenten ingezet in een omgeving waar ze niet tot hun recht kwamen.

Ik reisde veel en werkte met mensen die van ‘hoger hand’ anders moesten leidinggeven en werken, maar hier zelf niet achter stonden.

Dit kostte mij zo veel energie dat ik mijn talenten niet meer maximaal kon benutten. Op het laatst zag ik mijn sterke punten als zwakke punten en ging ik aan mezelf twijfelen. Het was tijd om mijn persoonlijk leiderschap aan te spreken.

Benut je talenten maximaal

Ik ben voor mezelf begonnen en begeleid nu organisaties bij het ontdekken en benutten van talenten om de klanttevredenheid, medewerker betrokkenheid en omzet en omzet te verhogen.

Dit doe ik onder mijn voorwaarden. Ik werk met mensen die gemotiveerd zijn om te veranderen. De trainingen en sessies zijn zo veel mogelijk in kleinere groepen bij mij thuis. En ik neem niet teveel opdrachten aan. Zo heb ik voldoende tijd om me opladen en 100%  voor mijn klanten te gaan.

Daarnaast geef ik trainingen aan ondernemers en managers die meer uit hun persoonlijk leiderschap willen halen door het benutten van hun talenten.

Welk talent zet je wanneer in?

Deze trainingen staan in het teken van het ontdekken en benutten van jouw talenten. Het is de combinatie van talenten in bepaalde situaties die jou uniek maken. Als je weet wat jouw sterke punten zijn en wanneer je deze het kan inzetten, ben je het meeste effectief in jouw persoonlijk leiderschap.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Voel je vrij en neem contact op voor een gratis inspiratiegesprek.

Vanuit talent de klanttevredenheid verhogen – Winny van Buuren