Nieuwsbrief 3CCC-Coaching – nr. 1

Nieuwsbrief 3CCC-Coaching – nr. 1

In deze nieuwsbrief:

  • Wiens verwachting is dit? Tips om inzicht te krijgen in verwachtingen 
  • Workshop Grenzen en verwachtingen aangeven vanuit verbinding
  • Wat gun je de ander? Wat bewonder je aan de ander?
  • Culinair: pittige boerenkool stamppot 

Wiens verwachting is dit? Tips om inzicht te krijgen in verwachtingen 

stop

Veel (sensitieve) mensen willen graag voldoen aan de verwachting van anderen. Ze willen de ander een goed gevoel geven en waardering krijgen van de ander. Deze waardering geeft een gevoel van harmonie, een gevoel dat je er toe doet. Weet je wat de ander van jou verwacht? Of handel je vanuit jouw aanname? Leer meer in de blog

Workshop Grenzen en verwachtingen aangeven vanuit verbinding

stop-jpg 

We zijn vaak geneigd om te voldoen aan verwachtingen van anderen of wat we denken dat anderen van ons verwachten. We willen de ander niet teleurstellen. Waar ligt jouw grens? Wanneer zeg je tegen jezelf en de ander ‘stop, tot hier en niet verder’? Het wordt tijd om aan je eigen verwachtingen te voldoen en aan te geven waar jouw grens ligt.

In de workshop Grenzen en verwachtingen aangeven vanuit verbinding leer je jouw grenzen en verwachtingen te herkennen en uit te spreken aan de ander.

Wanneer: 3 november of 8 december van 9.30 tot 12.30 | locatie: Almen | kosten: 35 euro, incl. BTW | aanmelden via info@3ccc-coaching.nl o.v.v. workshop en datum.

Wat gun je de ander? Wat bewonder je aan de ander?  

feedback

In de praktijk blijkt feedback geven, maar ook feedback ontvangen best spannend. Even van je afpraten over die ene persoon met iemand anders, lijkt soms makkelijker dan de persoon zelf aan te spreken. Je wilt de ander ook niet aanvallen of een rot gevoel geven. Misschien vind je de reactie van die ander wel eng. Uit eigen ervaring weet ik dat feedback aanvoelt als kritiek. De kunst is om oprecht te luisteren en niet jezelf verdedigen. Redenen genoeg te bedenken waarom je geen feedback wilt geven of krijgen. Tips voor het ontvangen en geven van feedback.

Culinair: pittige boerenkool stamppot 

boerenkool

De boerenkool staat weer volop bij ons in de tuin en de aardappels zijn gerooid. Beide ecologisch geteeld. Van de week heeft Arjen een pittige boerenkool stamppot gemaakt. Echt een aanrader. Recept:

Snijd de boerenkool en aardappels in stukken en kook deze samen in een pan. Fruit in een koekenpan een rode peper (zonder zaadjes), knoflook en een uitje. Voeg de spekjes toe en bak deze knapperige uit. Stamp de boerenkool en aardappels en voeg de spekjes toe. Roer alles goed door elkaar. Eet smakelijk!

Aan- en afmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!