Ongezouten mening of oprecht compliment

positive-feedbacK

Hoe fijn is het om een compliment te krijgen? Wat doet het krijgen van een compliment met je? Het geeft het gevoel dat je oprecht gewaardeerd wordt; je voelt verbinding met de ander, een gevoel van saamhorigheid.

Hoe ‘makkelijk’ is het om je (ongezouten) mening te geven of kritiek op een ander te hebben. Hoe moeilijk lijkt het om positieve feedback te geven als je zelf een uitgesproken andere menig hebt.

Tips voor positieve feedback:

  1. Luister naar de ander zonder oordeel
  2. Observeer (non) verbaal gedrag
  3. Laat de ander zijn verhaal doen, onderbreek niet
  4. Geef waardevrije feedback d.m.v. een compliment
  5. Benoem wat het met jou doet
  6. Luister, kijk hoe de ander het compliment ontvangt

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een teamoverleg met als onderwerp ‘verbeteren samenwerking’, zegt een collega bijna op elk verbetervoorstel ‘ja, maar….’. Elke keer komt de collega met een argument waarom het geen goed voorstel is. Zijn houding is gesloten en de weerstand is zichtbaar (armen over elkaar, frons).  Ik voel de irritatie opkomen, maar wil dat iedereen betrokken blijft bij het verbeteren van de samenwerking.

Mijn feedback: ‘Ik vind het heel goed dat je de nadelen benoemt. Dat helpt ons om de juiste keuzes te maken’. Wat zou jij adviseren vanuit jouw kennis en ervaring?’. De collega is aangenaam verrast; zijn gezicht klaart op. Hij komt met een verbetervoorstel en is actief betrokken bij de groep. Gezamenlijk hebben we besloten wat nodig is om de samenwerking in ons team te verbeteren.