Wees bewust, betrek jouw team en boost de resultaten – 5 regels voor een betrokken team

Je werkt hard en probeert alles te doen om de werkzaamheden voor je team eenvoudiger te maken en betere resultaten te krijgen.

Toch voel je weerstand bij jouw medewerkers, lijken de cijfers alleen maar te dalen en ben je steeds vaker van huis. Je voelt aan alles dat het anders moet.

Hoe krijg je jouw medewerkers meer betrokken, verhoog je de klanttevredenheid en krijg jezelf meer ruimte?

Door zelf minder hard te werken en het talent van jouw medewerkers in te zetten!

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die de ruimte en verantwoordelijkheid krijgen hun talent te benutten meer betrokken zijn bij de organisatie. Hierdoor neemt het verloop en verzuim ook af.

Hun betrokkenheid en intrinsieke motivatie heeft een positief effect op de klanten, de omzet en het werkplezier.

5 regels voor een betrokken team

1. Vragen stellen

Vragen stellen is een effectieve manier om medewerkers te betrekken bij problemen en het zoeken naar oplossingen. Bied niet gelijk een oplossing en vertel hoe het zou moeten. Blijf vragen en laat je verrassen door de antwoorden en oplossingen.

2. Luisteren

Neem de tijd om te luisteren naar de medewerkers. Als je niet investeert in het welzijn van medewerkers kan dit leiden tot desinteresse en demotivatie. Luistert oprecht naar wat de medewerkers zeggen, opmerken of vragen.

3. Van elkaar leren

Stimuleer het creatieve vermogen van de medewerkers. Laat medewerkers van elkaar leren. Neem hun ideeën serieus, daarmee stimuleer de creativiteit en de motivatie van de medewerkers én levert betere resultaten op

4. Ruimte geven

Geef medewerkers de ruimte te geven tot het nemen van initiatief. Dit leidt tot grotere bevoegdheden, die uitnodigen tot het nemen van meer verantwoordelijkheden en uiteindelijk tot betere prestaties.

5. Motiveren

Inspireer en motiveer jouw medewerkers. Hoe meer ruimte een medewerker krijgt om de talenten te benutten, hoe meer initiatieven genomen worden en hoe vaker oplossingen binnen de eigen beïnvloedingssfeer bedacht worden.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.

Winny van Buuren

3CCC-Coaching
Customer | Commitment | Change
Info@3ccc-coaching.nl
06-30475578

Ps: download het stappenplan voor de workshop Ontdek elkaars talent