Aan mijn eigen verwachting voldoen

Onlangs heb ik het besluit genomen om weg te gaan bij het bedrijf waar ik 30 jaar heb gewerkt.
De vraag of en waarom ik weg wil, hebben me de afgelopen tijd bezig gehouden. Waarom zou ik na dertig jaar weg willen bij dit mooie bedrijf? Dertig jaar waarin we trouw aan elkaar zijn geweest? Dertig jaar waarin ik mogelijkheden heb gekregen om te experimenteren, leren, ontwikkelen en groeien.

Eén van mijn eigenschappen is loyaliteit. Loyaal zijn aan degenen met wie ik een relatie heb; aan diegenen waar ik een wederzijds commitment mee heb. Een ander eigenschap is discipline; doorgaan, volhouden tot het doel is bereikt.

Het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat deze kwaliteiten ook een valkuil kunnen zijn. Ik ben na het overlijden van mijn moeder blijven doorgaan met het volledig geven van mijzelf. Het reizen kostte me veel energie. Ik heb mijn eigen grenzen overschreden waarna mijn lichaam zei: ‘stop, tot hier en niet verder’.

In het half jaar dat ik thuis ben geweest, heb ik veel nagedacht hoe nu verder, wat wil ik? Het was een gevecht om toe te geven dat ik mezelf op de eerste plaats moet zetten en niet een ander. Ook tijdens en na mijn re-integratie was ik bewust bezig om balans te houden in mijn energie, tussen werk en privé en om tijd vrij te maken voor mezelf. Ik was en ben teveel bezig met het voldoen aan de verwachtingen van anderen. Of wat ik dacht dat anderen van mij verwachten.

Ik vond de keuze enorm moeilijk, maar ik heb het recht en de plicht om eerlijk te zijn naar mezelf en naar het bedrijf. Het is tijd om mijn eigen weg te volgen. Aan mijn eigen verwachtingen te gaan voldoen.

Is het tijd om aan jouw eigen verwachting te gaan voldoen? Tijd om jouw grens te stellen? Meld je dan aan voor de interactieve workshop Grenzen en verwachtingen vanuit verbinding.